Umorzenie spłaty odsetek

• Autor wątku Autor wątku ania11990
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ania11990

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam,
sytuacja o którą ja chcę zapytać jest trochę z innej bajki ale proszę o odp. Znajomy poprosił mnie o napisanie prośby o umorzenie spłaty odsetek z powodu trudnej sytuacji materialnej. Dostałam wszystkie dokumenty aby się z nimi zapoznać czyli pismo o rozwiązaniu umowy o pracę, zaświadczenie lekarskie i zwolnienie lekarskie (uległ wypadkowi samochodowemu i przez 6 miesięcy był rehabilitowany) itp. Odsetki dotyczą niespłaconej kary za brak ubezpiecz. samochodowego kilka lat temu. Urzędnik US który przyjechał w związku z tą sprawą do niego powiedział, że można wnioskować o umorzenie tych odsetek i w 90% zostaną one umorzone dzięki sytuacji w jakiej się znajduje znajomy. Niestety wypadek o którym wspomniałam był spowodowany z winy mojego znajomego, odbywał w związku z tym karę ok 1 miesiąca w areszcie i przez 3 miesiące miał dozór elektroniczny. Dziś jest już po odbyciu kary. Niestety nadal jest poszukujący pracy i nie ma za co spłacić odsetek. Jest na utrzymaniu rodziców. Moje pytanie jest takie: czy jest duże prawdopodobieństwo umorzenia spłaty odsetek oraz czy w prośbie o umorzenie zamieścić informacje dotyczące odbywania tej kary itp. ? Proszę jeszcze napisać czy powinnam w tym umorzeniu zamieścić np daty i okresy w/w okoliczności?

Powrót