Umorzenie zaleglosci rtv bez umorzenia potraconej wczesniej kwoty przez US

• Autor wątku Autor wątku Anita 26
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Anita 26

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Ze wzgledu na moje niskie dochody(jestem rencistka borykajaca sie ze stwardnieniem rozsianym)KRRiT umorzyla mi czesciowo zadluzenie rtv.Czesciowo,poniewaz stalam sie osoba bezdomna i jedynie przygarnela mnie daleka rodzina z Niemiec,a monity przychodzily na adres pod ktorym juz nie mieszkalam.W tym czasie US zdazyl patracic mi dwie raty.Wyslalam mnostwo maili i wykonalam kilkadziesiat tel w tej sprawie.Jedni odsylaja mnie do drugich i tak sie to ciagnie miesiacami.Wyslalam tez odwolanie do KRRiT i ponowne rozpatrzenie mojej sprawy i umorzenie calosci,razem z ta juz potracona kwota.Oni z kolei odsylaja mnie do poczty,a poczta do KRRiT.Z kolei US twierdzi,ze mam prawo do tych potraconych pieniedzy,ktore sa teraz w depozycie poczty.Chyba nie musze nadmieniac,jak w mojej trudnej sytuacji,liczy sie kazdy grosz,chociazby na leki.Kontaktowalam sie tez z rzecznikiem praw konsmenckich,ale podobno to nie lezy w ich gestii.Chce zatem wiedziec w czyjej i jakimi przepisami,paragrafami mam sie podeprzec by odzyskac te pieniadze.Do kogo sie zwrócic i jakie mam szanse.
Prosze o podpowiedz.
Z gory dziekuje.

Powrót