Umowa Centrum Energetyczne i brak podpisu pod regulaminem. Prosze o pomoc pilne

• Autor wątku Autor wątku cyran00
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cyran00

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam
W mojej rodzinei pojawil sie ogromny problem.
Mianowicie podczas mojej nieobecnosci z wizyta do mieszkania przyszedl przedstawiciel handlowy firmy posredniczacej w dostawach gazu " Centrum Energetyczne". Oczywiscie zakrecil tesciowej w glowie i ta podpisala umowe poza lokalem swiadczenia uslug przez ta firme. Co lepsze zanim tesciowa pokazala mi dokument minal juz prawie miesiac, a dokladnie mija 28/02/15.
Moje pytanie jest nastepujace:

Poniewaz po analizie umowy na dokumencie, 2 stronach, zauwazylem brak podpisu na stronie pod regulaminem zatytulowanym '' Ogolne Warunki Umowy Kompleksowej Dostarczania Paliwa Gazowego ( "OWU PG").
Czy w takiej sytuacji moge wystapic do firmy o nieuwaznienie umowy , poniewaz brakuje tesciowej zatwierdzenia, podpisu w miejscu na to wyznaczonym, mowiacym o zapoznaniu sie z regulaminem i warunkami stanowionymi przez dostawce?
Takze tesciowa nie otrzymala dokumentu od handlowca ''wzor odstapienia od umowy zawartej na odleglosc lub poza lokalem przedsiebiorstwa'', a z tego co czytalem na forum to juz ta firma zostala ukarana przez UOKiK za takie postepowanie?

Z gory dziekuje za bardzo pilna odpowiedz i prosze o przeslanie mi w odpowiedzi jakies art. na ktore bede mogl sie powolac w rozmowie telefonicznej w mojej sprawie, badz w pismie do posrednika swiadczacego te uslugi.

Pozdrawiam
Michal

Załączniki

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.
Chcialem jeszcze dodac ze ze skanow dokumentow jakie mi przeslano i na nich widnieje podpis ktorego u nas nie ma. Po jednej literze widac ze zostal on podrobiony i dopisany. Rodzice mowia ze tam nie podpisywali.Prosze o pomoc co dalej ???

Powrót