Umowa kupna sprzedaży niejasności

• Autor wątku Autor wątku adam-512
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adam-512

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry wszystkim, na wstępie chciałbym się przywitać ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum. Może jest tu ktoś, kto rozwieje moje wątpliwości, bo po przeszukaniu różnych wątków nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.

Sprzedaję pojazd i kupujący (tu akurat nie osoba prywatna tylko firma) chce abym podpisał umowę kupna sprzedaży w 3 egzemplarzach. Jeden dla mnie, drugi dla firmy (kupującego) a trzeci podobno dla kolejnego kupującego, który zakupi go od ww. firmy. I tu pojawia się pytanie, czy kupujący ma rację, tym bardziej, że na umowie widnieje zapis, iż umowa została sporządzona w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach. Do czego może być potrzebna trzecia kopia umowy? Chyba rozliczenie między mną a firmą reguluje umowa w dwóch egzemplarzach, po jednym dla obu stron?

Pozdrawiam

Pewnie nie chcą przerejestrować pojazdu na siebie, a wtedy muszą oryginał umowy przekazać kolejnemu kupującemu. Podpisanie dodatkowej kopii niewiele zmienia, bo mogą zrobić dla siebie kopię potwierdzoną notarialnie.

Powrót