N
Niewiem77
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 16
Jestem właścicielką mieszkania po Mamie. Ustnie umówiłam się z dziećmi (syn i córka), że syn wejdzie w jego posiadanie i spłaci połowę wartości siostrę. Spłata odbywa się w następujący sposób. Obydwoje wzięli kredyt mieszkaniowy na zakup lokum dla córki. Syn spłaca odpowiedni procent comiesięcznej raty, równoważnej do procentowej kwocie całego kredytu. Kwota obciążająca syna to 1/2 wartości mieszkania po mojej Mamie. Rodzeństwo zgodziło się co do ustalonych kwot. Chciałabym spisać w/w warunki umowy między dziećmi i mną, tzn
1. Mieszkanie po babci przypada w udziale synowi, córka zrzeka się prawa do niego
2. w zamian syn partycypuje w zakupie (ratalnym) mieszkania siostrze, spłacając umówioną kwotę kredytu (wraz z odsetkami, a po spłacie nie rości sobie praw do tego lokalu.
Moje pytanie brzmi:
czy jest możliwe spisanie notarialnej umowy zawierając takie treści?
1. Mieszkanie po babci przypada w udziale synowi, córka zrzeka się prawa do niego
2. w zamian syn partycypuje w zakupie (ratalnym) mieszkania siostrze, spłacając umówioną kwotę kredytu (wraz z odsetkami, a po spłacie nie rości sobie praw do tego lokalu.
Moje pytanie brzmi:
czy jest możliwe spisanie notarialnej umowy zawierając takie treści?