Umowa mieszkania socjalnego

• Autor wątku Autor wątku Aleksandra119922
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Aleksandra119922

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam nie wiem czy pisze w dobry dziale jeżeli nie to z góry przepraszam jestem tu nowa i mam problem dotyczy on mieszkania.Może zacznę od początku w roku 2012 podpisałam umowe mieszkania socjalnego ,ze względu na to,że moja matka zmarła i ja przejełam mieszkanie.Umowa została zawarta na 2lata dokładnie w styczniu mija koniec umowy kilka miesięcy temu dostałam propozycje zamieszkania w innym mieszkaniu socjalnym w ,którym zamieszkiwałam kiedyś razem z rodzicami i rodzeństwem i mieszkanie te w ogóle nie nadaje sie do mieszkania :min.toaleta na korytarzu,mieszkają sami pijacy,a 3lata temu doszło tam do zabójstwa.Obecne mieszkanie w którym mieszkam razem c córką i partnerem składa sie z 2 pokoi,toalety,kuchni ,przedpokoju .I problem jest taki ,że doszły mnie suchy ,że nie chcą ze mną przedłużyć umowy najmu twierdzą ,że są to mieszkania 4,5osobowe a my mieszkamy tylko w 3osoby i mamy za niskie dochody na obecne mieszkanie.Dodam ,że mieszkanie nigdy nie było zadłużone rachunki są opłacane regularnie w terminie.Czy mogą ze mną nie przedłużyć tej umowy ? Czy mogę coś w tej sytułacji zrobiź jeżeli faktycznie będą chcieli dać mi inne lokum..bardzo prosze o odpowiedz .

Powrót