G
guci0
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
WItam serdecznie,
przede wszystkim pozdrawiam i ciesze sie,
ze jest to forum, dzieki ktoremu mozna skorzystac z doswidczenia innych w przeroznych zagadnieniach
i sytuacjach zyciowych.
Drodzy,
mam lub bede mial niedlugo maily problem,
chodzi o KLIENTA z ktorym podpisalem umowe na wykonanie uslugi polegajacej na stworzeniu aplikacji webowej,
wszystko do czasu bylo dobrze, zgodnie z zalozonymi terminami i akceptacjami klienta.
WAZNE: W umowie nie ma kompletnie rozpisanych elementow skladowych tej aplikacji webowej,
wspolpraca odbywala sie raczej partnersko, ale do czasu... Wiecej ponizej.
KLIENTpodczas realizacji projektu/uslgi,
zechcial w pewnym momencie abym przygotowal tzw ELEMENTY GRAFICZNE, bylo to cos co w ogole nie bylo uwzglednione w umowie, w harmnonogramie itp.
Jedynie mowa byla o zapotrzebowanie wzgledem przygotowania probnych,
jak juz wspomnialem nie uwzglednionych w umowie elementow graficznych
- mialo byc ich kilka-kilkanascie, a wyszlo ponad 100 szt.
Tak sie zlozylo, ze wlasnie te probne elementy graficzne,
rozlozyly w czasie projekt - podczas realizacji tych elementow graficznych - wychodzila masa poprawek i niejasnosci ze strony klienta (via EMAIL i TEL).
Oczywiscie w miedzy czasie sama aplikacja webowa byla realizowana,
jednak aby moc ja w pelni urychomic, tesowac itp - potrzebne byly jednak zaakceptowane przez KLIENTA przygotowane i przygotowywane elementy graficzne - co trwalo...
Ponizej reszta tekstu,
jest jakies ograniczenie
przede wszystkim pozdrawiam i ciesze sie,
ze jest to forum, dzieki ktoremu mozna skorzystac z doswidczenia innych w przeroznych zagadnieniach
i sytuacjach zyciowych.
Drodzy,
mam lub bede mial niedlugo maily problem,
chodzi o KLIENTA z ktorym podpisalem umowe na wykonanie uslugi polegajacej na stworzeniu aplikacji webowej,
wszystko do czasu bylo dobrze, zgodnie z zalozonymi terminami i akceptacjami klienta.
WAZNE: W umowie nie ma kompletnie rozpisanych elementow skladowych tej aplikacji webowej,
wspolpraca odbywala sie raczej partnersko, ale do czasu... Wiecej ponizej.
KLIENTpodczas realizacji projektu/uslgi,
zechcial w pewnym momencie abym przygotowal tzw ELEMENTY GRAFICZNE, bylo to cos co w ogole nie bylo uwzglednione w umowie, w harmnonogramie itp.
Jedynie mowa byla o zapotrzebowanie wzgledem przygotowania probnych,
jak juz wspomnialem nie uwzglednionych w umowie elementow graficznych
- mialo byc ich kilka-kilkanascie, a wyszlo ponad 100 szt.
Tak sie zlozylo, ze wlasnie te probne elementy graficzne,
rozlozyly w czasie projekt - podczas realizacji tych elementow graficznych - wychodzila masa poprawek i niejasnosci ze strony klienta (via EMAIL i TEL).
Oczywiscie w miedzy czasie sama aplikacja webowa byla realizowana,
jednak aby moc ja w pelni urychomic, tesowac itp - potrzebne byly jednak zaakceptowane przez KLIENTA przygotowane i przygotowywane elementy graficzne - co trwalo...
Ponizej reszta tekstu,
jest jakies ograniczenie