C
cotuzrobic
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
A więc tak, od kwietnia mam umowe o dzieło i miałem płacone 5 kazdego miesiaca. i została ona wypowiedzona słowanie 2 sierpnia. 1 sierpnia robiłem porządki na serwerze i aktualizowałem kilka rzeczy i nastepnie zrobilem restart servera, 2 mialem przyjsc i otrzymalem slowne wypowiedzenie i mam przekazac hasla dostepu do serwera kolejnemu informatykowi ( przekazanie hasel nie jest uwarunkowane w umowie). wszystko staralem sie robic nalezycie i mialem placone co miesiac z opuznieniem ( otrzymywalem przelew kazdego 10 a nie 5), az do tego momentu kiedy to server przestal dzialac. Pracodawca niechce bym to naprawial tylko chce haslo, co moge w takiej kwestii zrobic kiedy maja nowego informatyka, niechca zaplacic za wykonanie dziela przez miesiac czasu ( ktore ma charakter zlecen, czyli czynnosci sie powtarzaly, w umowie bylo napisane iz jestem Informatykiem i mam dbac o stan informatyczny firmy, nic wiecej). Czy w takim przypadku pracodawcca moze zlecic zrobienie zew firmie ogledzin servera, i pozwac mnie o nie wykonanie dziela ? Czy mam jeszcze jakas linie obrony ( umowa zostala zawarta do konca roku 2008)