Umowa o dzieło strona www (tylko kod)

• Autor wątku Autor wątku Sergio07
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Sergio07

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Siemano

Skończyłem robić własnie stronę internetową a dokładnie sam kod skórki do Wordpressa z podesłanego pliku graficznego.

Chcemy podpisać umowę o dzieło na tą stronę jak to ogarnąć bez późniejszych niedomówień i żebym nie poprawiał strony przez pół roku?

Jakby to była cała strona to jeszcze OK bo wtedy w załączniku wypisuje co robiłem ale kod jest jakby niewidoczny a strona ma wyglądać jak na obrazu a robi to ktoś inny... niby wszystko ejst zaakceptowane i bedziemy podpisywac tą umowę + odbiór

Czy po podpisaniu odbioru umowa już jakby nieobowiązujące i nie muszę nic robić? Nie chcę się wkopać i potem byc szantażowany ze poprawiaj albo idę do sadu i tak przez pare lat czy cos

Dzięki za odpowiedź

Przepis prawny:
Art. 55.
[Usterki i wady prawne dostarczonego utworu]

1. Jeżeli zamówiony utwór ma usterki, zamawiający może wyznaczyć twórcy odpowiedni termin do ich usunięcia, a po jego bezskutecznym upływie może od umowy odstąpić lub żądać odpowiedniego obniżenia umówionego wynagrodzenia, chyba że usterki są wynikiem okoliczności, za które twórca nie ponosi odpowiedzialności. Twórca zachowuje w każdym razie prawo do otrzymanej części wynagrodzenia, nie wyższej niż 25 % wynagrodzenia umownego.

2. Jeżeli utwór ma wady prawne, zamawiający może od umowy odstąpić i żądać naprawienia poniesionej szkody.

3. Roszczenia, o których mowa w ust. 1, wygasają z chwilą przyjęcia utworu.

4. Jeżeli zamawiający nie zawiadomi twórcy w terminie sześciu miesięcy od dostarczenia utworu o jego przyjęciu, nieprzyjęciu lub uzależnieniu przyjęcia od dokonania określonych zmian w wyznaczonym w tym celu odpowiednim terminie, uważa się, że utwór został przyjęty bez zastrzeżeń. Strony mogą określić inny termin.
http://forumprawne.org/prawo-autors...utorskim-prawach-pokrewnych-2.html#post660875

Powrót