W
WebDAV
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Dzień dobry, zleciłem firmie stworzenie strony internetowej według wcześniej ustalonych kryteriów. Firma oddała mi według niej gotowy produkt, który miałem przetestować. Niestety nie byłem w stanie go w pełni sprawdzić ze względu na trudności z instalacją i problemami technicznymi. Nie mniej przy okazji jednego spotkania na którym poruszaliśmy problem instalacji, spytałem czy stworzony został pewien moduł, który uwzględniliśmy w umowie, a który nie został mi pokazany przy prezentacji projektu. Firma po konsultacji z programista stwierdziła, że taki moduł nie powstał, ale zamiast poprawić swoje niedopatrzenie i stworzyć wspomniany moduł, stwierdzili że projekt został już przeze mnie zaakceptowany/odebrany i stworzenie tego modułu wymaga ponownej wyceny i dopłaty.
Czy możecie mi doradzić jakie środki mogę podjąc w tym przypadku? Czy rzeczywiście muszę uznać rację tej firmy i zapłacić za ten moduł dodatkowo, czy mogę jednak wnioskować o jego stworzenie na podstawie oryginalnej umowy w której był uwzględniony?
Dodam, że firma oferowała 8-mio miesięczny okres, liczony od oddania projektu, na poprawki, w razie nieprzewidzianych problemów z działaniem stworzonego serwisu internetowego.
Projekt został oddany w tym miesiącu.
Czy możecie mi doradzić jakie środki mogę podjąc w tym przypadku? Czy rzeczywiście muszę uznać rację tej firmy i zapłacić za ten moduł dodatkowo, czy mogę jednak wnioskować o jego stworzenie na podstawie oryginalnej umowy w której był uwzględniony?
Dodam, że firma oferowała 8-mio miesięczny okres, liczony od oddania projektu, na poprawki, w razie nieprzewidzianych problemów z działaniem stworzonego serwisu internetowego.
Projekt został oddany w tym miesiącu.