umowa o dzieło - wystawianie rachunów

• Autor wątku Autor wątku Antiope_1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Antiope_1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam!!!
Mam małe pytanie i moze ktos mi pomoże odpowiedzieć na nie :D

Pracując w firmie X na umowe o pracę pełen etat rzekomo podpisałam ( sprawa w sądzie sfałszowany podpis) umowe o dzieło z tym samym pracodawca.
Sprawa polega na tym ze punkt 4 tej umowy mówi ze Wypłata wynagrodzenia nastąpi po przedstawieniu przez Wykonawce rachunku, w terminie 7 dni od daty jego zrealizowania i zatwierdzenia przez Zamawiającego w formie gotówkowej Nigdy nie widziałam zadnych pieniędzy za wykonywane usługi ani nie podpisywałam zadnych list wypłat jedynie obecności wykonywania usługi... Co robić czy nie mając działalności gospodarczej mogę komuś wystawić rachunek?? Zachorowałam i nie odebrałam ani pieniędzy ani żadnej umowy bo taka przed chorobą była tylko między nami ustna...
pracodawca również nie rozliczył się z tej umowy o dzieło w picie za rok 2007, a podtrzymuje ze taka umowa istnieje i jest prawdziwa... :tuptup:

jak mam to wszystko rozumieć i co będzie na rozprawie sądowej...
Prosze pomóżcie :what:

Pozdrawiam
Antiope

Re: umowa o dzieło

Ale czy to w ogóle podejmowałaś jakieś czynności w ramach tej umowy o dzieło ? Napisałaś że twój podpis został sfałszowany więc faktycznie umowy nie zawierałaś, czy tak ?

Co do rachunku to osoba nie prowadząca działalności może wystawić rachunek. Sformułowanie dotyczące wypłaty wynagrodzenia jest poprawne.

Powrót