I
Incognitomarian
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, jestem na stażu od 2 miesięcy chciałbym zerwać staż ale bez żadnych skutków ubocznych dla mnie ponieważ pracodawca oszukał mnie jeśli chodzi o wynagrodzenie, umawialiśmy się słównie ze będzie mi dopłacać prawie drugie tyle Co stypendium stazowe, a po niecałym miesiącu usłyszałem od niego słowa, że niestety nie dostanę od niego ani złotówki... Zostałem postawiony pod ścianą i kazał mi wybierać czy będę pracował czy rezygnuje! Że niby ja mam Sam zrezygnować bo on też nie chce mieć problemów w przyszłości. Dodam że za takie pieniądze kompletnie mi się nie opłaca pracować, po kosztach dojazdu które sam ponoszę zostają mi ochlapy na cały miesiąc, ledwie 5-6stowek... Jaka jest najlepsza opcja aby "uciec" z tego bagna w które wdepnalem? Z L4 jest więcej zachodu, może lepiej zgłosić do Urzędu pracy ze podjąłem inna pracę zarobkową? Mam możliwość podjąć pracę o dzieło, na krótki okres. Czy np na okres 7dni taka umowa będzie przyjęta przez urząd pracy i staz zostanie przerwany bez żadnych negatywnych dla mnie konsekwencji.???
Aaaa i jeszcze jedno bardzo ważne pytanie czy po zakończeniu tej umowy o dzieło,czyli Po tych 7dniach będę mógł spowrotem zarejestrować się do UP ???
Aaaa i jeszcze jedno bardzo ważne pytanie czy po zakończeniu tej umowy o dzieło,czyli Po tych 7dniach będę mógł spowrotem zarejestrować się do UP ???
Ostatnia edycja: