Umowa o pochówek

• Autor wątku Autor wątku Czarna82222
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Czarna82222

Użytkownik
Odpowiedzi
52
Witam.Opiekuje się od jakiegoś czasu 92 letnia ciocia.Moja babcia i mąż cioci to rodzeństwo.Kontakty się odnowiły a raczej zmieniły gdy poznałam ciężka sytuację cioci.Mianowicie ciocia mieszkanie ubezpieczenie oraz środki na koncie zapisała wnuczce.Od tego czasu wnuczka nie odwiedza nie dzwoni zero kontaktu.Syn cioci i ojciec wnuczki od ponad 40 lat przebywa w Kanadzie z nikim nie utrzymuje kontaktu.Sytuacja na chwilę obecną wygląda tak że ja dobrowolnie odwiedzam ciocie dwa razy w tygodniu.Robie zakupy wykupie leki.W razie potrzeby zawoze do lekarza.Ciocia z obawy o to iż wnuczka nie zajmie się pogrzebem poprosiła mnie o dopisanie dokumentów abym to ha wszystko zorganizowala.Do domu przyszedł notariusz spisał ostatnia wole cioci.Moje pytanie brzmi czy na wypadek śmierci cioci jest możliwość gdzieś zgłosić kto ma zająć się pogrzebem.Na dokumencie notarialnym jest kto ma tym się zająć.Jak to załatwić aby spełnić życzenia cioci,aby wnuczka nie pochowała cioci byle gdzie.

Ciocia może w testamencie ustanowić Panią wykonawcą testamentu zaś wnuczkę (także w testamencie) obciążyć konkretnym poleceniem testamentowym odnośnie pochówku.

Powrót