P
pietrek90
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Witam, zwracam się z takim pytaniem, chciałbym niebawem złożyć papiery do policji, tam trzeba wykazać wszystkie umowy o pracę i świadectwa pracy i tutaj mój problem. W 2012 roku podjąłem pracę na umowę o pracę byłem wtedy zarejestrowany w UP lecz umowa tylko trwała tydzień i została rozwiązana pracodawca mnie tam nie zgłosił a ja zaraz miałem spotkanie i nie zgłosiłem tej umowy gdyż wtedy już nie pracowałem czyli tydzień pracowałem na tej umowie będąc zarejestrowanym normalnie potem chodziłem na spotkania nikt mi nic nie mówił ani nic aż do momentu następnej umowy gdzie już ją normalnie zgłosiłem. Potem byłem znów zarejestrowany nowa umowa zgłoszona i tak kilka razy. Teraz aktualnie jestem zarejestrowany i przebywam na stażu z UP. W rekrutacji muszę dać wszystkie umowy i pytanie brzmi czy mogą się jakoś czepiać czy odkryć że pracowałem ten tydzień a byłem zarejestrowany? Czy policja sprawdza kandydatów dokładnie i mogą zgłosić coś takiego do UP takie moje niedopatrzenie? I czy ewentualnie UP może mnie teraz wyrzucić i zabrać staż oraz kazać oddać wynagrodzenie czy tamta sprawa nie ma nic do rzeczy bo to już nowa rejestracja po tamtym okresie?