Umowa o pracę - brak wykształcenia.

• Autor wątku Autor wątku Danasc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Danasc

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, wszystkich. Od 5 lat pracuję w jednej firmie, oczywiście przez agencję pracy. Na początku zajmowałam się typowo zadaniami magazynowym. Od pewnego czasu, ze względu na brak pracowników przeniosiono mnie na dział kontroli jakości i zwrotów gdzie wykonuję banalne zadania na komputerze. Niedawno dostałam propozycje przejścia na umowę o pracę. Oczywiście się zgodziłam i dopiero teraz dotarło do mnie że źle zrobiłam.. Nigdy pracodawca nie pytał mnie o wykształcenie, czy o to jaką szkołę skończyłam. Dostałam już papiery do wypełnienia i złożenia w kadrach i myślę żeby oddać je puste..

Moje pytanie nie, a właściwie przemyślenia opierają się nad tym, czy jeśli nie mam tego wykształcenia pracodawca, może się rozmyśleć z zawarcia takiej umowy. { W zasadzie, myślę że właśnie tak się stanie}

Dziękuję z góry za odpowiedzi.

Shocked napisał:
Zadaj pytanie to dostaniesz odpowiedź.

Moje pytanie, w takim razie brzmi czy mam szansę na to, iż dostanę umowę. Czy raczej mam sobie darować składanie papierów, skoro nie mam żadnego wykształcenia.

Jak wspomniałam kierownictwo nigdy, nie pytało mnie o wykształcenie. Dostałam papiery do wypełnienia i zastanawiam się, czy jest sens ich składania, bo np pracodawca zmieni zdanie kiedy zobaczy moje dokumenty.

Ostatnia edycja:
Shocked napisał:

Właściwie postanowiłam dziś porozmawiać ze swoim przełożonym. Który stwierdził że moje wykształcenie, nie ma dla niego znaczenia i bym się nie przejmowała. Chyba mogę odetchnąć i podziękować za odpowiedzi. Pozdrawiam :)

W wielu miejscach dla pracodawcy nie ma znaczenia to jakie się ma wykształcenie, a tym bardziej jeżeli jest się ogarniętym i dobrym pracownikiem, a zakładam, że takim jesteś to nie ma się czego obawiać ;)

Powrót