N
Nieznana666
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, mam taki problem.. Od maja jestem na stażu w restauracji, wydawało mi się że będzie to idealna praca i przy okazji więcej się nauczę, niestety pracodawca był bardzo niezadowolony z mojej pracy mimo moich starań i złożył oświadczenie o natychmiastowe przerwanie stażu. Z tego co czytałam na jego oświadczeniu napisał wiele nieprawdziwych informacji. Pani w Urzędzie Pracy kazała mi napisać oświadczenie że zapoznalam się z pismem itd.. Wcześniej wiele razy byłam w Urzędzie by powiadomić o złej sytuacji w zakładzie. Teraz każą mi czekać na jakąś decyzję i nie mam pojęcia czy ukaraja mnie za te bzdury które pracodawca pisał czy będę po prostu zarejestrowana jako bezrobotna? Nie znam się na tym i obawiam się kar. Dodam że z pracodawcą nie dało się dojść do porozumienia, wymagania były inne (większe) niż ustalone na początku,obowiązki zwiększyły się, a ja nie byłam w stanie im sprostać. Na stażu jestem od 21 maja, a 20 czerwca poszłam na chorobowe ze względu na bardzo zły stan zdrowia. W tym czasie pracodawca złożył to oświadczenie. Co dalej mam zrobić? Czy ja poniose jakieś konsekwencje?