umowa o staż

• Autor wątku Autor wątku prawyz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

prawyz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,
Mam problem ze stażem.
Otóż mam już wszystko załatwione co potrzeba by podjąć staż z urzędu pracy, byłem podpisać umowe , teraz tylko pozostało by mój pracodawca poszedł tam i podpisał umowe. I co się okazało że staż jest na rok a nie na pół jak myślałem. Mój pracodawca powiedział że on nie chce mnie na rok (ja też nie) i powiedział też że zadzwoni do swojej księgowej co da się zrobić i zadzwoni do mnie co z tym fantem. Miałem go zacząć od lipca na pół roku. Da się go skrócić?
Bo do lipca jest jeszcze pare dni, w prawdzie ja podpisałem umowe ale mój szef jeszcze nie i chyba można jeszcze zmienić czas stażu na pół roku jeśli jeszcze wszystko nie zostało uregulowane prawda? (podpis pracodawcy)
Prosze bardzo o pomoc.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Pan nie podpisuje umowy o staż (nie jest jej stroną). Umowę podpisują urząd pracy i organizator (pracodawca) i to te strony decydują o jej treści. Jeżeli pracodawca nie chce na rok, to powinien poprosić o zmianę na pół roku. Może się jednak okazać, że na pół roku nie będzie chciał urząd pracy - i stażu nie będzie w ogóle.

No tak ale podpisywałem np warunki stażu i coś jeszcze , myślałem że moge to nazwać umową ale nieważne w sumie. dziękuje za to info. czyli się da. to kamień z serca tylko jeszcze by się udało.
pozdrawiam

Powrót