E
elevina
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam. Spotkał mnie pewien problem. Od 1 lipca 2010 zostalam skierowana z urzedu pracy na staż. Oczywiście urząd wysłał zaraz umowę o staż do pani dyrektor. Ta pod koniec lipca podpisała ją i odesłała, ale wykreśliła punkt gdzie jest mowa iż pracodawca zapewnia stażyście pomoc medyczną w razie w. W chwili obecnej urząd nie kieruje już stażystów na badania lekarskie wiec wspomniana pani dyrektor zakomunikowała że umowę podpisze dopiero jak zrobię te badania na własny koszt, gdyż szkoda było rezygnować ze staży tym bardziej że już miesiąc chodziłam.Pani w urzędzie poradziła mi aby zrobić te badania więc je wykonałam umowa z urzędu została ponownie wysłąna do podpisu lecz nie jest nadal podpisana. Dostałam informację że umowa zostanie podpisana w przyszłym tygodniu. tylko że ja już 2 miesiąc chodzę na ten staż bez umowy. 13 sierpnia mam dostać pierwsze wynagrodzenie ale wogole nie wiem czy zostanie mi ono wypłacone. Stąd moje pytnie, czy jeżeli wspomniana kobieta nie podpisze tej umowy a tym samym ja pracuję za darmo przez 1,5 miesiąca czy mogę się sądownie ubiegać o zapłatę za wykonywaną pracę. Proszę o pomoc