Umowa o świadczenie usług Orange

• Autor wątku Autor wątku sto550
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sto550

Użytkownik
Odpowiedzi
152
Witam. Dnia 28-08-2008 podpisałem umowę na usługę Orange Abonament 25 wraz z najtańszym możliwym telefonem. Całość zamówiłem przez internet. Wybrałem najprawdopodobniej opcję 36(bo były chyba 12, 24 i 36) miesięcy.

Postanowiłem się jednak z tamtąd wynieść. Dzisiaj poszukałem Umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych i o dziwo pisze na niej: umowa zawarta na okres 24 miesięcy. Na stronie orange.pl pokazuje się, że kończy się w lutym 2011 czyli była by wtedy na 30 miesięcy.

Zadzowniłem na *100 i opisałem problem - tzn, że mam umowę na 24 a na stronie pokazuje mi się 30 i że nie mogę w takim razie przenieść numeru teraz. Wysłała zgłoszenie do archiwum z prośbą o udostępnienie kopii umowy.

A ja nie umiem sobie przypomnieć czy kartka którą podpisywałem kurierowi nosiła na sobie liczbę 24, 36 czy może 30.

I teraz mam do was pytanie:
1. Czy jeśli w archiwum na kopii także pisze 24 to czy muszą oni zmienić datę zakończenia w systemie a tym samym będę mógł przenieść numer jeszcze w tym miesiącu?
2. Co mogę zrobić jeśli okaże się, że w archiwum jest umowa na 30 czy też 36 miesięcy a ja na swojej mam 24? Czy jest szansa aby zakończyć to w terminie 24?

1. tak
2. nie ma takiej możliwości, chyba że pokryjesz koszty zerwania umowy przed terminem co wiąże się z karą i jest nieopłacalne.

2. ale przecież musi być na to jakiś haczyk. Skoro na mojej umowie pisze 24, jest ona podpisana przez pracownika Orange to była by to jakaś niezgodność z tą umową gdyby kazali mi płacić przez 30 miesięcy. Wszak nie mam żadnego innego świstku prócz tej umowy i faktury vat na ten telefon.

Jeżeli posiadasz na umowie okres, dane oraz podpis pracownika Orange zasadna jest do wszczęcia trybu wyjaśniającego. Z doświadczenia proponuję wysłać kopię wraz z pismem o wyjaśnienie sprawy NA PIŚMIE podyktowane Twoją umową. W sytuacji opieszałości lub zadzierania nosa należy wysłać ostrzejsze pismo z kopią do UKE i UOKIK - działa.

Powrót