Senturei
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 9
Witam,
Umowa o Świadczenie Usługi Dostępu do Internetu zawiera następującą treść:
Umowa o Świadczenie Usługi Dostępu do Internetu zawiera następującą treść:
Czy dostawca Internetu, którym jest w tym wypadku Ośrodek Komputerowy uczelni, ma prawo wymagać ode mnie podpisania takiego oświadczenia? Czy podkreślona treść jest zgodna z prawem? Gdy zapisywałem swoje zgłoszenie o dostęp do Internetu, nie było wzmianki o żadnej umowie, a tym bardziej nie podpisywałem zobowiązania do przestrzegania Regulaminu, ponieważ żaden regulamin nie został mi przedstawiony. Co więcej, od blisko 3 tygodni korzystam z Internetu, a dopiero teraz zostałem wezwany przez kierownika domu studenckiego w celu wyjaśnień, dlatego zdziwiłem się, że umowę podpisuje się post factum..."Oświadczam, że zapoznałem/ -am się z treścią Regulaminu Sieci Komputerowej Domów Studenckich uczelni X i wyrażam zgodę na jego postanowienia, a także ponoszę odpowiedzialność za działania, jakie realizowane będą za pośrednictwem lokalnej sieci przy użyciu zgłoszonego przeze mnie komputera. Przyjmuję do wiadomości, iż Ośrodek Komputerowy uczelni X uprawniony jest do logowania ruchu i skanowania sieci Domów Studenckich uczelni X w celu kontroli przestrzegania w/w postanowień Regulaminu Sieci Komputerowej i niniejszego Oświadczenia. W razie stwierdzenia jakichkolwiek nieprawidłowości Ośrodek Komputerowy posiada prawo do odłączenia użytkownika od sieci."