G
GeoMorf
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam,
W piątek 30 stycznia podpisałem niniejsza umowę na montaż drzwi Porta.

Czytając kilkakrotnie ta umowę na mieszkaniu, wydaje mi się bardzo niekorzystna... Czy rzeczywiście tak jest? Czy można ja wypowiedzieć na podstawie warunków niekorzystnych? Bo wydaję mi się jednostronna.
Co w umowie mi nie odpowiada albo o co się martwię:
-najpierw płacę całą kwotę a potem jest montaż
-nie mogę jej wypowiedzieć, bo jaki list dojdzie w jeden dzień
-towar wykonuje podmiot trzeci, czyli nie Porta?
-nie ma opcji reklamacji, po podpisaniu protokołu o braku uwag (czyli jak mi drzwi wypadną po tygodniu, to nie mogę ich zareklamować?)
-no i to z tym pomiarem, jak jest spec i coś mierzy to chyba powinien wiedzieć jakie są koszty... a nie że ja kupię drzwi, a potem się dowiem ile to ja mam jeszcze dopłacić....
I teraz pytanie do was. Czy podpisywaliście kiedyś taką umowę czy po prostu martwię się na zapas?
W piątek 30 stycznia podpisałem niniejsza umowę na montaż drzwi Porta.
Czytając kilkakrotnie ta umowę na mieszkaniu, wydaje mi się bardzo niekorzystna... Czy rzeczywiście tak jest? Czy można ja wypowiedzieć na podstawie warunków niekorzystnych? Bo wydaję mi się jednostronna.
Co w umowie mi nie odpowiada albo o co się martwię:
-najpierw płacę całą kwotę a potem jest montaż
-nie mogę jej wypowiedzieć, bo jaki list dojdzie w jeden dzień
-towar wykonuje podmiot trzeci, czyli nie Porta?
-nie ma opcji reklamacji, po podpisaniu protokołu o braku uwag (czyli jak mi drzwi wypadną po tygodniu, to nie mogę ich zareklamować?)
-no i to z tym pomiarem, jak jest spec i coś mierzy to chyba powinien wiedzieć jakie są koszty... a nie że ja kupię drzwi, a potem się dowiem ile to ja mam jeszcze dopłacić....
I teraz pytanie do was. Czy podpisywaliście kiedyś taką umowę czy po prostu martwię się na zapas?