umowa po stażua

• Autor wątku Autor wątku Kasiareszka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kasiareszka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, mama następujący problem odbyłam niedawno staż to jest na początku 5 miesięcy, potem przedłużenie na trzy a po tym okresie dostałam umowę od początku marca do końca grudnia więc moje pytanie jest następujące czy mogę ją rozwiązać bez żadnych konsekwencji prawnych??? dostałam lepszą ofertę pracy i lepiej płatną bo tu zarabiam tylko 760zł żekomo na zasadach stażu a teraz znajomy zaoferował mi ciekawszą i lepiej płatną pracę...co mogę zrobić??? z góry dziękuję za pomoc:)

To umowa o pracę? Jeżeli umowa o pracę, czy przewiduje możliwość jej wypowiedzenia?

Tak to jest umowa o pracę na czas określony, z wynagrodzeniem 1053zł brutto gdzie na czysto wychodzi mi 760zł, mam już tej pracy dość czuję się jak bym była nadal na stażu a jak wiadomo stażystów się wykorzystuje ale to pomińmy, chcę po prostu wiedzieć czy moge bez żadnych konsekwencji prawnych rozwiązać tę umowę oczywiście z stosownym do typu umowy okresem wypowiedzenia czyli jakieś jak się domyślam dwa trzy tyg.

Nie odpowiedziałaś do końca na pytanie zadane przez @Dariusza.
Zobacz w umowie czy masz zapis o możliwości wypowiedzenia umowy na czas określony.

w umowie nie ma tego określonego podałam informacje które są w niej zawarte moja umowa mieści się na jednej stronie.

Nie ma możliwości wypowiedzenia skoro umowa tego nie przewiduje. Jedyne wyjście to rozwiązanie za porozumieniem stron - ale to pracodawca musi się zgodzić na to.

Powrót