Umowa pożyczki

• Autor wątku Autor wątku Dzoana1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

Dzoana1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Syn podpisał umowy z różnymi instytucjami na tz.chwilówki i do tego podpisał 4 umowy na telefonie komórkową. Wszystko w przeciągu pół roku. Zaznaczam że jest chory psychicznie od 12 lat kilkanaście razy był w szpitalu psychiatrycznym ,wszystkie umowy pożyczek były brane kiedy był w złym stanie zdrowia i z tego powodu obecnie udało się umieścić go w szpitalu a nie jest to takie proste. Chcę również powiedzieć że symbol nie jest ubewlasnowolniony.Proszę o pomoc w tej sprawie ,jak i od czego zacząć żeby mu pomóc z tych kłopotów wyjść. Od czego zacząć? Obecnie dostaje wezwania do zapłaty na chwilówki i telefony ma już wyłączone bo rachunki są nie płacone bo nie ma za co.jego dochody to renta 600zl

Zebrać wszystkie zobowiazania syna i z poręczycielami (Panią jeśli ma Pani dochody na to pozwalające) pomyśleć o jak najszybszej konsolidacji w banku (instytucje parabankowe z reguły mają b. wysokie koszty obsługi długu).

Ślimak napisał:
Zebrać wszystkie zobowiazania syna i z poręczycielami (Panią jeśli ma Pani dochody na to pozwalające) pomyśleć o jak najszybszej konsolidacji w banku (instytucje parabankowe z reguły mają b. wysokie koszty obsługi długu).
ale ja nie mogę sobie pozwolić na wzięcie jego długów na siebie bo mnie nie stać na to żeby spłacać.co w takie sytuacji może się stać jeśli nie będzie splacane, oczywiście zdaję sobie sprawę że odsetki będą rosły

Jeśli nie jesteś w stanie spłacić zadłużenia, które zaciągnął na siebie niepoczytalny syn (najprostszy sposób, by szybko i bezboleśnie załatwić sprawę) udaj się jak najprędzej do prawnika (ale takiego, który pomoże, a nie tylko wysłucha i skasuje 100 zł). Problem jest poważny i nie wiem, czy ludzie na tym forum będą mogli Ci skutecznie i szybko pomóc.
Jeśli syn jest chory i potrafisz to udowodnić, to masz szansę. Sukcesem będzie jeśli oddacie tylko te środki, które syn pobrał. Musisz działać, każdy dzień jest tu ważny.

Faktycznie z forum tego nie załatwisz. Trochę chodzenia wokół tego będzie. Nie zmienia to faktu umowy że zostały zawarte. Aby to odkręcić trzeba popracować nad każdą z osobna. W każdym razie musisz zebrać dokumentację medyczną, zidentyfikować wszystkie umowy i po kolei próbować doprowadzić do uznania tych umów za nieważne. Trochę to jednak wymaga zachodu. No i poza tym wszystko co zostało wzięte i tak trzeba będzie oddać. Póki syn żyje, to za jego długi odpowiada tylko on sam.

Musisz pamiętać o tym że , jeśli wyciągniesz syna z długów , wyprostujesz wszystko , nie masz gwarancji że sytuacja się nie powtórzy , będzie miał czyste konto , a opisywanych firm nie brakuje.

damian xxx napisał:
Musisz pamiętać o tym że , jeśli wyciągniesz syna z długów , wyprostujesz wszystko , nie masz gwarancji że sytuacja się nie powtórzy , będzie miał czyste konto , a opisywanych firm nie brakuje.
dziękuję za udzielone informacje .jestem już po wizycie u mecenasa,na chwilę obecną żeby nie było kolejnych pożyczek niestety ,ale jest konieczność wniesienia wniosku o ubezwlasnowolnienie to będzie gwarancja na przyszłość a jednocześnie podstawa do dalszej walki o unieważnienie umów. To dopiero początek góry. Pozdrawiam

Powrót