umowa pożyczki

• Autor wątku Autor wątku ra191
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

ra191

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
witam mam pytanie czy przed podpisaniem umowy pożyczki mógłbym prosic o jej ksero i w domu na spokojnie przeczytac lub kogos sie doradzic czy nie ma jakiegos haczyka? chodzi o skok stefczyka.jakie mam prawo przed podpisaniem umowy? prosze o odp i z góry dziekuje.

Może Pan poprosić - skok nie ma obowiązku jej wcześniej przedstawić.

Zawsze może Pan "zagospodarować Pani w okienku popołudnie" studiując cały dokument w jej obecności lub sugerując że to się zadzieje jeśli nie będzie udostępniony w wersji roboczej wcześniej. U mnie osobiście zaskutkowało z pewną instytucją bankową.

no tak a jakbym chciał porównac oferty innych banków to jak mam to zrobic?

Przed podpisaniem umowy może Pan poprosić o symulację spłaty pożyczki o określonych parametrach., z tym nigdy nie ma problemu.
Umowa do celów porównawczych wiele więcej Panu nie da.

aha ok a na co najbardziej zwtócic uwage na umowie bo jest chyba rso rzeczywiste i jakies roczne czy cos takiego

podstawowy parametr to RRSO - roczna rzeczywista stopa oprocentowania czyli najogólniej rzecz ujmując całkowity koszt pożyczenia danej kwoty

Ślimak napisał:
podstawowy parametr to RRSO - roczna rzeczywista stopa oprocentowania czyli najogólniej rzecz ujmując całkowity koszt pożyczenia danej kwoty
a te 5czy 8% to co to jest czemu mówią oprocentowanie 5%

Oprocentowanie to najczęściej tylko odsetki bez prowizji, ubezpieczeń i innych "przymusowych dodatków".

RRSO to całkowity rzeczywisty koszt kredytu w skali roku (czyli wszelkie koszty z nim związane).

Ślimak napisał:
Oprocentowanie to najczęściej tylko odsetki bez prowizji, ubezpieczeń i innych "przymusowych dodatków".

RRSO to całkowity rzeczywisty koszt kredytu w skali roku (czyli wszelkie koszty z nim związane).

aha ok dziękuję bardzo za odpowiedzi i zainteresowanie się moim postem.

Powrót