Umowa przyłączeniowa prądu Tauron-problem

• Autor wątku Autor wątku janwisniak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

janwisniak

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

Mam problem z umową przyłączeniową z Tauron Mam umowę przyłączeniową , w której chciałem dokonać zmiany ( aneksu) dotyczącej obniżenia mocy przyłączeniowej . Niestety pomimo 3-krotnej prośby ( list polecony ) nie dostałem jakiejkolwiek odpowiedzi pomimo upływu 4 miesięcy. Bardzo proszę o informację co mogę zrobić w takiej sprawie. Czy Tauron może w ogóle nie odpowiedzieć i należy to rozumieć, że się nie zgadza.

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam

Jan Wisniak

Z moich osobistych doświadczeń z firmą Tauron wynika, że najlepiej pójść osobiście do biura obsługi klienta, tam odstać swoje i następnie wyłuszczyć kobiecie co i jak i męczyć ją, dopóki nie załatwi bądź wytłumaczy wszystkiego. Alternatywnie możesz spróbować udać się do właściwego oddziału Taurona-Dystrybucji i wypytać w kancelarii, do kogo konkretnie w danej sprawie się udać. Tu niestety jest ryzyko, że wskazany pracownik, pewnie by się dowartościować, każe Ci z d* wzięte problemy rozwiązywać - mi na przykład gościu kazał wyłącznik przedlicznikowy przerobić na zalicznikowy, czemu później monter-kontroler - też oczywiście z Taurona - nie mógł się nadziwić.

Wysyłanie listów działa średnio albo wcale, a najgorszy wariant to próba załatwienia czegokolwiek przez tzw. telefoniczną obsługę klienta. Takich bzdur, jakie wymyślały panienki na telefonie już dawno nie słyszałem - prosta modernizacja wlz urosła do rangi problemu niemalże intergalaktycznego z wymaganiem zgód dziesięciu urzędów w tym nadzoru budowlanego :/

Jak dla mnie Tauron jest niezbitym dowodem na to, dlaczego coś takiego jak państwowe przesiębiorstwo, czy też spółka z udziałem skarbu państwa, istnieć nie powinno - to czysta patologia.

Powrót