UMOWA QUO AD USUM

• Autor wątku Autor wątku ja-rema82
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

ja-rema82

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
W umowie QUO AD USUM znajduje się zapis iż Pomieszczenie oznaczone (…) na mapie, stanowiącej załącznik nr 1 do umowy otrzymają do wyłącznego korzystania z pomieszczenia gospodarczego kilkudziesięcioletni użytkownik pani A oraz osoba krótko je użytkująca, pan B. Pomieszczenie znajduje się w odrębnym budynku. Pan B wyprowadza się (sprzedaje mieszkanie). Czy może tak "z marszu " przekazać prawo do użytku Kupującemu mieszkanie czy należy sporządzić nową umowę. Jakie prawa ma w tym momencie pani A. Czy może przejąć całość ? Najistotniejsze. W PROJEKCIE UMOWY a nie w umowie.

Ostatnia edycja:
gryffinian napisał:
No niezbyt mi się to podoba bo będzie to burzyło tzw "zasady współżycia społecznego" ale dzięki za wyjaśnienie. A nie ma możliwości zablokować to przekazanie. Komórka wprawdzie mała raptem około 3 m2 i te "zasady.... "mogą być nieprzestrzegane.

gryffinian napisał:

gryffinian napisał:
Inna kwestia w tej sprawie. Jeżeli ze względu na niekorzystny dla mnie zapis w projekcie Umowy, odmówię jej podpisania, jakie mogą być tego dla mnie konsekwencje? Czy aby taka Umowa mogła być realizowana,musi być akceptowana/wyrażona na nią zgoda przez wszystkie zainteresowane strony.

Powrót