Umowa słowna kupna roweru

• Autor wątku Autor wątku eddy_1989
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

eddy_1989

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Mam taki problem: Chciałem kupić rower używany poza allegro, po rozmowie z gościem zgodził sie na zapłate w częsciach. Pierwsza rate przelałem mu na początku października. Po jakims czasie zorietowałem, ze cena jaką mi zaproponował jest za wysoka. Chciałem, zeby znizył cene ale on sie upiera przy swoim, wiec chciałem aby zwrócił mi wcześneijszą kwote którą mu przelałem. Dostałem odpowiedz, ze wczęsniejsze pieniądze jakie mu przelałem, już nie posiada, ponieważ wpłacił na nowy model roweru.
Rowera oczywiscie nie dostałem ponieważ dopiero po wpłacie całości miał mi go wysłać. Czy jest możliwość ubiegania sie o zwrot na drodze prawnej?
Pozdrawiam

możesz do sadu złozyć pozew ale przegrasz zawarliście umowę nie ważne pisemna czy ustną ona cie wiąże i powinieneś się wywiązać na policje nie masz co iść dałeś zadatek a ten w razie niewywiązania się z umowy przepada. rozumiesz?:winko:

ok dzięki a odwołanie sie do ustawy z dnia 30 maja 2014 r. o prawach konsumenta działając na podstawie art. 27 w zw. z art. 28. 1 odstępuje od umowy kupna-sprzedaży zawartej na odległość?

Rower sprzedawał jako osoba prywatna

eddy_1989 napisał:
ok dzięki a odwołanie sie do ustawy z dnia 30 maja 2014 r. o prawach konsumenta działając na podstawie art. 27 w zw. z art. 28. 1 odstępuje od umowy kupna-sprzedaży zawartej na odległość?

w przedmiotowej transakcji nie chroni cie ta ustawa;)

Powrót