Umowa telekomunikacyjna jako dowód zakupu?

• Autor wątku Autor wątku rafik347
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rafik347

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

jeśli nie w tym dziale to bardzo przepraszam i prosiłym o przeniesienie tematu do działu odpowiedniego.

Zwracam się do Was z pytaniem czy umowa o świadczenie usług telekomunikacyjnych może być dowodem zakupu telefonu ?

Chodzi o to, że zamierzam kupić telefon z portalu OLX.pl , sprzedający dołącza podbitą kartę gwarancyjną oraz umowę jako dowód zakupu.

Czy wszystko jest ok ? Czy w przypadku ("odpukaj w niemalowane") problemu z telefonem, Plus uzna mi gwarancję ?

Tutaj link do strony sprzedawanego telefonu-> http://olx.pl/oferta/huawei-honor-7-nowy-plus-02-05-16-okazja-wysylka-CID99-IDfpVIB.html#da0ee76f30

Dziękuję bardzo za każdą odpowiedź.

Pozdrawiam

Nie mam do niej dostępu teraz, a chciałbym wiedzieć po prostu czy umowa o świadczenie usług telekomunikacyjnych jest dowodem zakupu telefonu ?

Jak już napisałem, odpowiedzi na ten temat znajdziesz w warunkach gwarancji. Poproś sprzedającego o skan zapisów z katy gwarancyjnej, bądź poszukaj na stronie producenta gdyż on udziela najprawdopodobniej gwarancji.
Nie chciało się Tobie, zrobiłem to za Ciebie :)
Karta gwarancyjna z linku jest nieważna. Natomiast umowa o świadczenie usług nie jest dowodem zakupu.

Ostatnia edycja:
Powrót