A
Amenia
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 38
Mam poważny problem. Moi rodzice są po rozwodzie z rozdzielnością majątkowa ale wzięli razem kredyt na mieszkanie. Mój ojciec z biegiem czasu przestał płacić swoją cześć kredytu. Pozaciągągal trochę długów i doszło do tego ze naprawde nie miał z czego płacić. W miedzy czasie zmarła jego mama i zostawiła mu w spadku mieszkanie które teraz wynajmuje.
Chcąc mu pomoc spłacić długi zaoferowałam ze odkupie id niego to mieszkanie. Umówiliśmy sie na kwotę 125tys która wpłaciłam mu na 3 rożne konta. Niestety ojciec zmienił zdanie i jak sie można domyśleć nie chce mi przepisać mieszkania. Powiedział ze odda mi kasę ale nie wie dokładnie kiedy.
Czy jestem kompletnie uziemiona czy mam jakieś szanse na albo zmuszenie go do szybszej spłaty albo przepisania mieszkania zgodnie z umowa?
Z góry dziękuje za porady
Chcąc mu pomoc spłacić długi zaoferowałam ze odkupie id niego to mieszkanie. Umówiliśmy sie na kwotę 125tys która wpłaciłam mu na 3 rożne konta. Niestety ojciec zmienił zdanie i jak sie można domyśleć nie chce mi przepisać mieszkania. Powiedział ze odda mi kasę ale nie wie dokładnie kiedy.
Czy jestem kompletnie uziemiona czy mam jakieś szanse na albo zmuszenie go do szybszej spłaty albo przepisania mieszkania zgodnie z umowa?
Z góry dziękuje za porady