Umowa w play z fałszywym numerem.

• Autor wątku Autor wątku Lena.cwks
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lena.cwks

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Przedwczoraj podpisałam umowę w jednym z salonów Play. Otrzymałam towar wadliwy, który na drugi dzień gdy tylko było to możliwe zaniosłam do salonu. Odmówili mi wydania nowego towaru. Wysłali go na serwis mówiąc, ze nie ma innej możliwości. Oprócz tego podczas podpisywania umowy i rozmowy z konsultantka spytałam czy konieczne będzie zaświadczenie o zarobkach, bo nie mam przy sobie nic takiego. Konsultantka powiedziała, ze powinno się udać bez. Wypisała wszystko w komputerze, wydrukowała umowę po czym omówiła ją ze mną pokazując jak mi się wydawało wszystkie podpunkty. Na drugi dzień z samego rana dostałam telefon z salonu tego operatora z innego miasta z informacja, ze numer który chciałam przenieść należy do kogoś innego. Problem w tym, ze ja żadnego numeru nie przeniosłam ponieważ zdecydowałam się na nowy. Okazało się, ze konsultantka bez mojej wiedzy wpisała czyiś numer zeby nie było konieczne żadne zaświadczenie. Czy mogę odstąpić w takim wypadku od umowy ? I czy mam prawo kłócić się o nowy sprzęt a nie serwisowany skoro była to wada fabryczna?

Lena.cwks napisał:
Okazało się, ze konsultantka bez mojej wiedzy wpisała czyiś numer zeby nie było konieczne żadne zaświadczenie.
I ty podpisałaś oświadczenie, że jesteś właścicielem tego numeru ?

Podpisałam umowę w której był ten numer lecz nie było tam jasno napisane ze jestem jego właścicielem, był podany w tabelce podpisanej nr. MSISDN. Dla mnie jest to niejasne. Poza tym nie szukałam żadnego numeru na umowie ponieważ żadnego nie podawałam.

Powrót