N
nba93
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam, przyjechał do mnie kurier z umową o założenie konta osobistego w banku. Był tam też druk 'polecenie przelewu wynagrodzenia/innego świadczenia na rachunek w T-Mobile usługi bankowe'. Nie chciałem tego podpisywać, bo póki co chcę żeby wynagrodzenie było przelewane na inne konto. Kurier powiedział, że trzeba podpisać, że jest to wymóg. No ok, myślę jak co mam 14 dni na wypowiedzenie umowy. Tak się zastanawiam teraz czy bank może za moimi plecami kontaktować się z moim pracodawcą o zmianie konta bankowego czy raczej jest to druk z którym ewentualnie sam mam to załatwić? Dziwi mnie po co były dwie kopie tego polecenia przelewu, jedna dla mnie, druga dla banku...
Na tym druku nie jest napisane nic o pełnomocnictwie, ani w umowie też nie. Jedyne co jest to moje dane i formułka 'prosze o przekazywanie mojego wynagrodzenia na mój rachunek oszczędnościowo rozliczeniowy prowadzony w T-Mobile Usługi Bankowe' i niżej mój podpis.
Na tym druku nie jest napisane nic o pełnomocnictwie, ani w umowie też nie. Jedyne co jest to moje dane i formułka 'prosze o przekazywanie mojego wynagrodzenia na mój rachunek oszczędnościowo rozliczeniowy prowadzony w T-Mobile Usługi Bankowe' i niżej mój podpis.