Umowa z Dystrybutorem

• Autor wątku Autor wątku Okak69
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

Okak69

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!

Chciałabym prosić o interpretację poniższego tekstu :

17. Sprzedawca wyraża niniejszym zgodę na dokonywanie przez Dystrybutora w celu wydruku egzemplarzy Publikacji zmian i przeróbek (w tym przystosowań i zmian układu) w całości Publikacji jak i w poszczególnych jej elementach, oraz udziela Dystrybutorowi nieodpłatnie prawa do korzystania z dokonanych zmian i przeróbek, bez ograniczeń terytorialnych, na wszystkich polach eksploatacji określonych w ust. 16 powyżej. "

Zależy mi na tym, by dowiedzieć się czy Dystrybutor ma prawo zmieniać treść książki (Publikacji) i czy taką zmienioną w jakikolwiek sposób książkę ma prawo sprzedawać na własną rękę (ja już na tym nie zarabiam)?

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Okak69 napisał:
... Zależy mi na tym, by dowiedzieć się czy Dystrybutor ma prawo zmieniać treść książki (Publikacji) i czy taką zmienioną w jakikolwiek sposób książkę ma prawo sprzedawać na własną rękę (ja już na tym nie zarabiam)?...
Udzielasz prawa do korzystania a nie rozporządzania, zatem sprzedawać przygotowanych opracowań nie może bez Twojej zgody.

PS.
Nie zgodziłbym się na takie warunki choćby ze względu na integralność utworu, zbyt pojemne określenie (zmian i przeróbek).

Ostatnia edycja:
Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź! Bardzo mi Pan pomógł.
Pozdrawiam!

Powrót