Umowa z firmą pozycjonerską

• Autor wątku Autor wątku pytajacy83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pytajacy83

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam

mam podpisaną umowę o pozycjonowanie mojej strony www. Umowa jest na rok i zastanawiam się jedną rzeczą. Gdybym chciał zakończyć współpracę po roku (płacę co miesiąc abonament) czy muszę po zakończeniu umowy pisać rezygnację tak jak to ma miejsce np. z usługami telefonii komórkowej? Czy dobrze myślę, że taka umowa w przypadku braku pisma, przedłuża się o miesiąc?

Pozdrawiam,
Adrian.

Wszystkie informacje będą zawarte w umowie lub powołanym w niej regulaminie. Każda z opisanych opcji jest możliwa (umowa wygasa automatycznie, lub trzeba ją wypowiedzieć). Polecam lekturę tych dokumentów.

nie ma o tym żadnej informacji... co w takim wypadku?

Witam,

z tego co Pan pisze to jest umowa terminowa, więc automatycznie wygasa po upłynięciu zapisanego terminu. Po upłynięciu terminu firma pozycjonerska zaprzestanie świadczenia usługi. Jeśli chciałby Pan przedłużyć zlecenie to powinien Pan podpisać z firmą pozycjonerską nową umowę lub sporządzić pisemny aneks do istniejącej umowy przedłużający świadczenie usługi.

Na automatyczne przedłużenie się czasu trwania umowy potrzebny byłby zaś odpowiedni zapis w umowie.

Taj, czy inaczej, najprostszą drogą jest skontaktowanie się z firmą pozycjoneską i omówienie tego tematu...

Powrót