umowa z hotelem poprzez groupon, niewykonanie usługi

• Autor wątku Autor wątku soreth
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

soreth

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,
Jakiś czas temu podczas pobytu w hotelu Z-Hotel za wykupiony kupon przez groupon (319zł, ale wartość była 680) spędzałem wypoczynek. Po pewnych okolicznościach faktycznych, o których nie będę tu wspominać, zostałem z niego wyrzucony przed noclegiem (po 4 godzinach pobytu). Usługa nie została zrealizowana.

Z regulaminu Groupon wynika, że roszczenia mam kierować wyłącznie wobec Usługodawcy.

A więc chcę wystawić wezwanie do zapłaty kwoty 319zł w związku z niewykonaną usługą, aczkolwiek spółka jak "z-hotel" .. nie istnieje. Hotel został wybudowany przez spółkę jawną o innej nazwie ""GWARANT - E.ZIELINSKI,W.ZIELINSKI, K.GIBOWSKA" - SPÓŁKA JAWNA". Nie wiem komu mam zatem wystawić wezwanie do zapłaty, hotelowi na adres hotelu czy tej firmie pod adres z KRS? Nie wiem też na jaką podstawę prawną mam się powołać, nie podpisywałem żadnej umowy, mam tylko "potwierdzenie rezerwacji gwarantowanej". Znany mi był jedynie regulamin pobytu gościa.

Na samej stronie z-hotel ( http://www.z-hotel.com/ ) nie ma informacji o żadnym regulaminie czy też możliwości reklamacji. Proszę o pomoc i nakierowanie na właściwy tor.

Powrót