Z
zdenerwowananamaxa
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam, posiadam umowę z firmą Multimedia na telewizję. Od 4 dni nie mam jednak sygnału. Zgłosiłam to wczoraj w punkcie Pani powiedziała, że ktoś między 13-16 przyjdzie to sprawdzić. Czekałam i się nie doczekałam. Dziś rano znowu pojechałam do punktu i Pani poinformowała mnie, że byli i kabel jest przecięty i nie potrafią tego zrobić ?? (Fajnie, że cały dzień czekałam na tych gości od tv i nikt mnie nie poinformował, że byli... do tego nie rozumiem jak można nie umieć nareperować przeciętego kabla?) Pani poinformowała mnie, że mogę iść do sąsiadki poprosić o zgodę, żeby kabel od niej pociągnąć (z jakiej racji ja mam chodzić i coś załatwiać, może jeszcze sobie sama pociągnę ten kabel i podłączę... chyba jak opłacam abonament to takie rzeczy leża po ich stronie? ...). Chce wypowiedzieć tej firmie w trybie natychmiastowym umowę z ich winy, ponieważ nie zamierzam płacić za nic. Pani mnie poinformowała, że mogę wypowiedzieć ale z miesięcznym okresem wypowiedzenia a przez ostatni miesiąc (nie mając TV) może mi obniżyć abonament z 65zł na 25zł... czemu mam w ogóle coś płacić skoro nie mam usługi? I tu moje pytanie czy mam prawo złożyć wypowiedzenie w trybie natychmiastowym?