Umowa z Orange

• Autor wątku Autor wątku zazag
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zazag

Użytkownik
Odpowiedzi
183
Pisząc w skrócie przenosiłem numer do Orange i dostałem inny abonament niż zamawiałem(o wiele droższy). Napisałem do nich reklamację:
"Konsultant oświadczył mi gdy zamawiałem przeniesienie numeru xxxxxxxxx do Orange,że wszystkie moje trzy usługi łącznie na miesiąc będą mnie kosztowały nie całe 90 złotych. Zamówiłem abonament komórkowy za 29,99 zł miesięcznie. Posiadałem dwie usługi , za które miesięcznie mam płacić niecałe 70 złotych i w związku z tym, że abonament miał być moją trzecią usługą abonament ten miał być obniżony o 10 zł. Ww. konsultant poinformował mnie także ,że nie poniosę opłaty aktywacyjnej. Proszę o odsłuchanie całej rozmowy z ww. konsultantem i zmianę kwoty abonamentu na niższą tak jak to wynikało z rozmowy z konsultantem, a także anulowanie opłaty aktywacyjnej."
(Dostałem abonament za niecałe 50 zł miesięcznie.) W razie gdyby nie uwzględniono mojej reklamacji, to czym mam prawo podać ich do sądu i mieć pewność ,że wygram rozprawę na podstawie odsłuchania przez sąd rozmowy z wyżej wskazanym konsultantem?(Dodam jeszcze,że stara karta SIM już nie działa.)

Pierwsza kwestia, liczą się warunki zapisane w umowie, nie te, które obiecuje konsultant. Druga kwestia, posiadasz nagranie ?

Zamawiając przeniesienie numeru do Orange zamówiłem abonament za 29,99 zł który z racji tego,że jest to moja trzecia usługa w Orange miał być obniżony o 10 zł. Przed zamówieniem posiadałem dwie usługi ,za które płacę niecałe 70zł miesięcznie.Konsultant powiedział mi ,że moje miesięczne opłaty za wszystkie usługi będą wynosić niecałe 90zł, uzgodniliśmy także,że nie poniosę opłaty aktywacyjnej w wysokości 30zł. Jak się okazało opłatę aktywacyjną musiałem zapłacić, a abonament wynosi niecałe 50 zł miesięcznie.Chciałem wiedzieć czy gdyby moja reklamacja nie została uwzględniona to czy mam pewną wygraną w sądzie?Co zrobić gdy reklamacja nie zostanie uwzględniona?Dodam ,że umowę podpisałem 14.12.2016r. i poprzednia karta SIM już nie działa, więc tak czy inaczej straciłbym na rezygnacji z umowy(czas, nerwy, kolejne zamawianie usługi i musiałbym kupić nową kartę SIM).Czuję się oszukany i mam nadzieję ,że mam pełne prawo do uwzględnienia reklamacji, czy dobrze myślę?Zamawiałem tańszą usługę , a dostałem droższą .Umowę podpisałem choć nie zrozumiałem jej, więc zadzwoniłem do konsultanta i okazało się ,że mam aktywną usługę która jest droższa,od tej którą powinienem mieć.Dodam też,że wszystkie rozmowy z konsultantami są nagrywane.Moje wątpliwości biorą się stąd,że obawiam się,że po upływie 14 dni od podpisania umowy, każda reklamacja nie ma być prawa uwzględniona i w sądzie też nie miałbym szans mimo tego ,że rozmowa byłaby odsłuchana przez sędziego czy prokuratora jednak mam nadzieję,że jest inaczej.Oto moja treść reklamacji wysłana do Orange:"Konsultant oświadczył mi gdy zamawiałem przeniesienie numeru xxxxxxxxx do Orange,że wszystkie moje trzy usługi łącznie na miesiąc będą mnie kosztowały nie całe 90 złotych. Zamówiłem abonament komórkowy za 29,99 zł miesięcznie. Posiadałem dwie usługi , za które miesięcznie mam płacić niecałe 70 złotych i w związku z tym, że abonament miał być moją trzecią usługą abonament ten miał być obniżony o 10 zł. Ww. konsultant poinformował mnie także ,że nie poniosę opłaty aktywacyjnej. Proszę o odsłuchanie całej rozmowy z ww. konsultantem i zmianę kwoty abonamentu na niższą tak jak to wynikało z rozmowy z konsultantem, a także anulowanie opłaty aktywacyjnej. "

Odpowiedź otrzymałeś, nie wiem po co kolejny raz napisałeś to samo ?
Co do obniżenia 10 złotych, poczytaj o rabacie orange open.

Jeżeli umowa została zawarta poza lokalem Orange na "odległość" masz prawo do rezygnacji w ciągu 14 dni od dnia jej otrzymania i podpisania . Powinieneś w przesyłce otrzymać druk odstąpienia od umowy jeżeli nie piszesz
go własnoręcznie.Dwa infolinia nie tylko Orange ma taką możliwość wyłączenia nagrywania rozmowy i może się okazać iż taki zapis twojej rozmowy nie istnieje. Trzy Orange open włącza sie od pierwszego pełnego cyklu rozliczeniowego do tego momentu nie ma zniżki i płaci się pełna opłatę za usługi.Nie kopałbym się z reklamacją tylko odstąpił od umowy bo może okazać się że jej nie uznają.

Ostatnia edycja:
Powrót