umowa z Pobieraczek.pl wyłudzają pieniądze?

• Autor wątku Autor wątku Ajwona
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
A

Ajwona

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Wczoraj otrzymałam maila o następującej treści:
Szanowna Pani ********,

Ze względu na nie wywiązanie się przez Panią do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia 14.06.2009 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Pani na drogę sądową w celu wyegzekwowania przysługujących nam wymagalnych należności. Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia wiążącej obie strony umowy.

Pozew przeciwko Pani zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu przez współpracującą z nami kancelarię prawną na podany przez Panią podczas zawierania umowy adres:

Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Jeżeli podczas rejestracji podali nam Państwo fałszywe dane osobowe (otrzymamy wtedy zwrot listu z pozwem) o popełnionym przestępstwie niezwłocznie zawiadomimy właściwe organy ścigania. Do identyfikacji posłuży nam adres IP, z którego nastąpiło zawarcie umowy oraz jej dokładny czas i data. Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów.

Pani adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 14.06.2009 to **********. W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Pani danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych.

Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Pani ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pani z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji.

Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy zapłacić w ciągu 3 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności:

1. Poprzez usługę Dotpay
Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl.

2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane:
Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.
Numer rachunku: 36 1600 1303 0004 1002 2832 0150
Tytuł przelewu: Pobieraczek5

W razie pytań prosimy o kontakt z biurem obsługi klienta pod adresem bok@pobieraczek.pl

Z poważaniem,
Zespół Pobieraczek.pl

Po pisaniu maili do bok'u nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Pytałam, czy to na pewno nie żart i czy za samo zalogowanie muszę płacić. Chciałam także wiedzieć czy akceptowanie regulaminu liczy się jako podpisywanie umowy. Czy ich groźby są bezpodstawne? Czy lepiej jednak zapłacić. Niestety nie można usuwać konta na tej stronie, dlatego zupełnie nie wiem co robić, jutro mam niby zapłacić tą kwotę. POMOCY CO ROBIĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

szukałam kilka razy, nie ma nic o usuwaniu konta ani modyfikacji:/ boję się, ze muszę to zapłacić do jutra chociaż mam też wątpliwości czy to na pewno nie żart albo wyłudzanie bo i tak czytałam na innych forach... Czy ktoś wie czy naprawdę coś mi grozi za nie zapłacenie?

podala pani "lewe" dane? korzystala z ich uslug? o co dokładnie chodzi...?

A ty Markiz znowu nie umiesz czytac- chodzi o to ze pani nie chce zaplacic Spółce Eller Service S.C. Rafał Peisert, Iwona Kwiatkowska. temat do cywilnego jesli juz bo o wyludzeniu niema tu mowy. Dlaczego? wszystko jest zapisane w regulaminie, a rejestrujac sie zgodzila sie pani na niego. Miedzy innymi na to ze oplata choc na stronie podana jako Xzl miesiecznie kasowana jest z gory za rok. Wydaje mi sie ze warto zainteresowac urzad ochronny konsumenta ta strona, bo choc wszystko wydaje sie byc ok, to to smierdzi na kilometr. Jest to wszystko tak skonstruowane, ze rejestrujac sie na tej stronce czy chcesz czy nie teoretycznie musisz zaplacic, nie mogac wycofac sie z umowy. Ajwona- proponuje przeszukac dzial prawo cywilne, bo o ile dobrze pamietam strona pobieraczek.pl juz sie przewinela przez to forum. Moze cos tam znajdziesz co cie zainteresuje.

witam mam taką samą sytuację z pobieraczkiem pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

z tego co wiem to pobieraczek dziala niezgodnie z prawami konsumenta , ja tez bylam w takiuej sytuacji , logowalam sie w czerwcu ... dwa miesiace temu napisali mi ze wysylaja pismo do sadu ... pisma do tej pory nie dostalam , wiec do jedna wielka sciema

"Usługobiorcy, który zawarł umowę o świadczenie usług wskazanych w Regulaminie, przysługuje prawo do odstąpienia od umowy o świadczenie Usług Usenet w terminie 10 dni od dnia zawarcia przedmiotowej umowy. Wskazane w zd. 1 odstąpienie dla skuteczności winno zostać zrealizowane poprzez przesłanie pisemnego oświadczenia lub poprzez przesłanie stosownego oświadczenia woli w formie wiadomości poczty elektronicznej przesłanej na adres bok@pobieraczek.pl."
Wystarczy zachować maila/potwierdzenie odbioru wiadomości o rezygnacji(na podstawie cytowanego punktu regulaminu).
W czym problem ?

W tym że nie każdy czyta umowy zawierane przez internet . to nie kredyt na mieszkanie lub samochod więc ludzie traktuja sie jaka liste paragrafow i punktów.
Prawo konsumenckie mowi o tym że każdy ma prawo wypoiwiedziec jaka kolwiek umowe przez 3 miesiace,
ja bylam w takiej sytuacji ze nie skorzytsalam z ich uslug tzn. nie pobralam nic z tej strony jedyne co to się zalogowalam czyli mam prawo na wypowiedzenie do 3 miesiecy umowmy , zreszta moim zdaniem zadnej umowy nie bylo , jedynie co to zaakceptowanie regulaminu , zawsze mozecie ządac przeslania umowy ktora "niby" zawarliscie .

Witam! Jestem Piotr dopiero od miesiąca a już sie wkopałem w pobieraczka,dziś dostałem od nich mejla,też niewiem co robić

Nie odpisywałam na ich wiadomości i pogróżki i mnie zostawili. Dostałam tylko 5 wiadomości od nich i to wygenerowanych automatycznie. Po prostu naciągają, kto zapłaci to mają powód do radosci. Ja sie nie dałam i nie zapłaciłam. Zostawili mnie i nie pisali już.

Takze radze z włąsnego doswiadczenia aby nie reagować na to,

Nie odpisywałam na ich wiadomości i pogróżki i mnie zostawili. Dostałam tylko 5 wiadomości od nich i to wygenerowanych automatycznie. Po prostu naciągają, kto zapłaci to mają powód do radosci. Ja sie nie dałam i nie zapłaciłam. Zostawili mnie i nie pisali już.

Takze radze z włąsnego doswiadczenia aby nie reagować na to,

Zamykam. Jest temat o pobieraczku w prawie konsumenta

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót