Umowa z pracownikiem

• Autor wątku Autor wątku sasss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sasss

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Proszę o odpowiedz Na moje pytanie A wiec zrobione prawo jazdy kat c z Urzedu Pracy I teraz pytanie jeśli dzwoniłem do Urzędu z pytaniem czy będę Musiał zwrócić pieniądze Jeśłi sie zwolnie u danego pracodawcy który wystawił zaświadczenie że mnie zatrudni Odpowiedz była że NIE to dlaczego Pracodawca Straszy umową ze mną że Jeśli sie zwolnie w ciągu 3 lat Muszę zwrócić koszt całego kursu Jemu Bo taką umowę dał mi do podpisania Praca mi nie odpowiada Łamanie wszelkich przepisów Chcę odejść Cz to jest zgodne z prawem Taka umowa? Przepraszam za błedy

Obowiazuje cie zawarta umowa ktorej tresci nie znamy.
A jak dochodzi do lamiania przepisow to mozna poprosic PIP o pomoc.

Jakim prawem ktoś moze chcieć Pieniądze Jeśli to nie on płacił za kurs tylko Urząd Pracy

I to ja byłem bezrobotny Robiący kurs z Urzedu Nie byłem wczesniej zarejestrowany u tego Pracodawcy On wystawił tylko oświadczenie że ja taką prace będę Mógł u niego podjąć IUrząd Pracy nie ma z nim żadnej umowy podpisanej o Jakies peniadze

Ostatnią edycję dokonał moderator:
sasss napisał:

Możesz odejść. Osobiście nie widzę problemu.
Jeszcze tylko czy twoja umowa o pracę przewiduje sposób rozwiązania umowy za wypowiedzeniem. Jak pracodawca taki złośliwy to moze byc problem

Temat zamknięty Dzwoniłem do PIP w Poznaniu i nie ma żadnego prawa chcieć zwrotu pieniedzy On nie płacił za szkolenie Tylko Urząd Pracy
:winko:

Powrót