Umowa z przedszkolem

• Autor wątku Autor wątku Mama_Migotki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mama_Migotki

Użytkownik
Odpowiedzi
59
Czy przedszkole moze wymagać ode mnie podpisania umowy na rok 2015/2016 do końca tego tygodnia ?

Mam chore dziecko i nie uśmiecha mi sie celowo je wlec ze stanem podgorączkowym do przedszkola. A dyrektora powiedziała mi wczoraj telefonicznie że jak nie podpisze to nie ma miejsca na przyszły rok dla mojego dziecka. Powiedziałam ze nie mam z kim go zostawić to mam odpowiedz że ma załatwić sobie opiekę...

Tak, jeśli takie były warunki naboru.

Nie ma naboru bo syn chodzi od grudnia do przedszkola i jest to prywatne z dofinansowaniem. Z tego co wiem przyjmują według kolejności zgłoszeń do nowych grup. Nie wyczytałam by w umowie było coś o wcześniejszym złożeniu dokumentów. Pisze ze zostaje zawarta z dniem 01.09.2015r.

Jeszcze sie zapytam jak to jest że mam napisane
I śniadanie 2zł
II śniadanie 2zł
obiad 6zł
podwieczorek 2zł (podwieczorek jest o 15:00)

a dziecko chodzi do 13:00 i płace stawkę 12zł ? Mają prawo kasować za podwieczorek którego dziecko nie je ? niby nie dużo ale w skali miesiąca to prawe 50zł płacę przez to więcej. W innym przedszkolu miałam kasowane za posiłki które wydawane są w godzinach pobytu dziecka.

Ostatnia edycja:
Jeszcze mam pytanie. Bo do wyboru mam to przedszkole co chodzi a szkołę (zerówkę). Czy jeśli bym podpisała teraz a zebranie w szkole jest 8.04.2015 i składać papiery mozna od 1 kwietnia albo w dniu zebrania. Czy mogę odstąpić od umowy z przedszkolem?

Jeśli podpisze ją z datą 27.03.2015 to ile czasu przed muszę ją wypowiedzieć ? Rozumiem że mogę od razu nie muszę czekać na wrzesień ? W umowie nic nie pisze o okresie wypowiedzenia.

Powrót