Umowa z UPC

• Autor wątku Autor wątku boob92
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

boob92

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam wszystkich,

Przeszło 2 tygodnie temu (niestety) zawarłem umowę o Internet z UPC (kupili mojego dotychczasowego dostawcę Internetu). W rozmowie z konsultantem dostałem informację o zmianie usług i podpisaniu nowej umowy w cenie o 1,5 zł większej niż dotychczasowa. W związku z tym, że w omawianym okresie nie miałem czasu na szukanie nowego dostawcy, zgodziłem się na zawarcie nowej umowy. W regulaminie nie ma jednoznacznej informacji dotyczącej kosztów (jedynie informacja o kwocie podstawowej i wysokości ulgi - swoją drogą w żaden sposób nie wychodzi kwota z faktury). Dzisiaj dostałem fakturę. Okazało się, że cena podana przez konsultanta różni się faktycznie o 1zł 50gr, jednakże jest to kwota netto, a nie brutto i rzeczywista różnica wynosi znacznie więcej.

W związku z tym czy istnieje szansa powołania się na wprowadzenie w błąd ew. podstęp i rozwiązanie umowy?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Opisz to dokładniej, bo tylko domyślam się, że było tak:
- płaciłeś 50 zł brutto,
- obecnie płacisz 51,50 zł netto?

Płaciłem 36zł brutto, teraz płacę 46 zł brutto (37,5 zł netto)

Nie chodzi o samą kwotę, chodzi o robienie w balona przez kolejne przedsiębiorstwo które myśli, że jest bezkarne (a chyba nie jest)...

up
Dzięki za szybką reakcję ;)

boob92 napisał:
W związku z tym czy istnieje szansa powołania się na wprowadzenie w błąd ew. podstęp i rozwiązanie umowy?
Tak. Nie. Możesz reklamować.

Powrót