Umowa zlecenie - aplikacja

• Autor wątku Autor wątku germanek2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

germanek2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
27
Witam wszystkich.
Zostałem oszukany i to nie sam jest jeszcze kilkanaście osób które zostały oszukane, albo zleciły mu wykonanie aplikacji/serwisu www lub zostały do tego zatrudnione na umowę o dzieło/zlecenie.
Co mam zrobić z delikwentem otrzymałem nakaz zapłaty z sądu ale delikwent ma to gdzieś tak jak innych którzy również skierowali sprawę do sądu.
Komornicy nie dają rady krd też nie skutkuje nie są to małe kwoty szacuje ze oszukał wszystkich na kwotę około 60 tyś zł lub więcej.
Oszuści w Polsce mają chyba prawo gdzieś bo nie ma skutecznej metody na nich. Czy jest skuteczna metoda na takich ludzi którzy olewają ciepłym deszczem Polskie prawo?.
Jak ściągnąć dług?.
Kto skupuje długi?.

Jak ściągnąć?
-Przez komornika poprzez wskazanie majątku dłużnika;

Kto skupuje?
-Firmy windykacyjne.

Czy jest skuteczna metoda na takich ludzi którzy olewają ciepłym deszczem Polskie prawo?
-Uporczywe domaganie się wywiązania z nakazu zapłaty - pisać pisma, próbować wpisywać do KRD, poinformować inne osoby/firmy, z którymi współpracuje, zlecić windykacji odebranie długu.

Ostatnia edycja:
- Komornicy nic nie mogą mu zabrać bo nic nie ma, nic nie jest na niego.
- Pisać pisma sobie mogę i tak wylądują w koszu, powstało kilka tematów na temat tego pana a nawet strona internetowa. Dopisałem do KRD miesiąc temu i cisza.
Nie można zrobić jakieś zbiorowej sprawy sądowej aby go zamknąć do więzienia za coś takiego?, bo dalej oszukuje ludzi.

Dziękuję i pozdrawiam.

gryffinian napisał:
Jak ściągnąć?
-Przez komornika poprzez wskazanie majątku dłużnika;

Czy jest skuteczna metoda na takich ludzi którzy olewają ciepłym deszczem Polskie prawo?
-Uporczywe domaganie się wywiązania z nakazu zapłaty - pisać pisma, próbować wpisywać do KRD, poinformować inne osoby/firmy, z którymi współpracuje, zlecić windykacji odebranie długu.

A jaki dostał wyrok na rozprawie, z której Pan ma nakaz zapłaty? Dostał więzienie w zawieszeniu?

Nie było żadnego więzienia ale chciałbym go jakoś ukarać skoro nic na niego nie działa ;).
Ja mam tylko nakaz zapłaty i klauzule wykonalności i mogę chyba ten kwitek spalić, bo nikt nie umie sobie z tym poradzić ;). Strata czasu i pieniędzy z Polskimi sądami.

To jest jakaś skuteczna forma ściągnięcia tego zadłużenia?, potrzebuję konkrety.
Tak jak pisałem komornicy nie dając rady.

Szkoda że nie ma w Polsce przepisu typu: "Ukradniesz to stracisz rękę" bardzo skuteczna metoda na złodziei.

Pozdrawiam.

Innego oficjalnego aparatu ściągania długów u nas nie ma - może jednak poproś jakąś firmę windykacyjną o pomoc w ściągnięciu należności

Powrót