R
rafalryga
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 16
Dzień dobry. Pracowałem na umowie zlecenie która była od dnia 14.6.21 do dnia 13.9.21. Zlecenie polegało na utrzymaniu czystości w budynkach biurowych. Płatne miałem mieć 18.30 brutto za każdą godzinę Poinformowałem pracodawcę SMS, że pracuje tylko do końca umowy około tygodnia przed jej końcem. Ostatnim dniem w którym byłem w pracy Był piątek 10.9.21. I w związku z tym, pracodawca odmawia mi wypłacenia wynagrodzenia za przepracowane dni twierdząc, że nie wywiazalem się z umowy nie przychodząc do pracy w poniedziałek 13.
W umowie widnieje zapis: w przypadku nie wykonania zlecenia w terminie, wykonania go wadliwie lub w sposób nienależytego zleceniodawca ma prawo do pomniejszenia wynagrodzenia lub anulowania zlecenia bez odszkodowania.
* Zleceniobiorca zobowiązuje się, wymienione czynności wykonać w terminie od dnia 14.06.21 do dnia 13.09.21
Czy pracodawca ma prawo nie wypłacić mi pieniędzy za przepracowany czas ?
Czy ma obowiązek poinformowania mnie o fakcie pomniejszenia wynagrodzenia lub anulowania umowy ?
W umowie widnieje zapis: w przypadku nie wykonania zlecenia w terminie, wykonania go wadliwie lub w sposób nienależytego zleceniodawca ma prawo do pomniejszenia wynagrodzenia lub anulowania zlecenia bez odszkodowania.
* Zleceniobiorca zobowiązuje się, wymienione czynności wykonać w terminie od dnia 14.06.21 do dnia 13.09.21
Czy pracodawca ma prawo nie wypłacić mi pieniędzy za przepracowany czas ?
Czy ma obowiązek poinformowania mnie o fakcie pomniejszenia wynagrodzenia lub anulowania umowy ?