umowa zlecenie / L4 / rejestracja w PUP / POMOCY BŁAGAM!!!

• Autor wątku Autor wątku Jarkoo87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Jarkoo87

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Do dziś mam umowę zlecenie (mam przepracowane mniej wiecej 50 dni), ktora nie zostanie przedłużona
Jestem też na zwolnieniu lekarskim do 21 sierpnia (bezpłatnym)
Kłopot w tym że nie mogę pracować ponieważ czeka mnie pilna i poważna operacja...w każdej chwili mogę umrzeć...a ja dziś jeszcze byłem w pracy...
Nie przedłużam umowy o kolejny miesiąc bo we wrześniu juz mi umowy nie przedłużą ponieważ w szpitalu i po szpitalu bede sie leczyć jakieś 6 miesięcy jak nie dłużej...
Dlatego by mieć ubezpieczenie chcę się zarejestrować w UP
Pytanie, czy mogę się zapisać będąć na zwolnieniu lekarskim. Żaden lekarz nie da mi zdolności do pracy, a z żoną się rozwodzę i mam z nią ostro na pieńku także nie pozwoli skorzystać ze swojego ubezpieczenia
BŁAGAM O POMOC...co robić????

Nie możesz się zarejestrować w PUP podczas zwolnienia lekarskiego, mało tego w Twojej sytuacji nie możesz się w ogóle zarejestrować, ponieważ status bezrobotnego przysługuje wyłącznie osobie zdolnej i gotowej podjąć pracę, a Ty nią nie jesteś.
Pozostaje Ci dobrowolne (odpłatne) ubezpieczenie w NFZ bądź zwrócenie się o pomoc w tym zakresie do ośrodka pomocy społecznej.

Ostatnia edycja:
tak właśnie myślałem...a co jak w pomocy spolecznej nic nie pomogą...?
moze ktos z was zna podobną sytuację...przeciez operacja i leczenie kosztuje...to bedzie kilkadziesiąt tysięcy zł...osoba bezrobotna...no skąd....???

Powrót