Umowa/zlecenie - Zleceniodawca z Anglii

• Autor wątku Autor wątku lukas2921
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukas2921

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Witam

Mam ofertę pracy którą oferuje mi zleceniodawca z Anglii. Polega ona na tym iż ja po podpisaniu umowy wystawiam przedmioty w sklepie internetowym oraz serwisach aukcyjnych ze swojego konta (na moje dane). Dodatkowo pieniążki za produkt kupujący płacą na moje konto bankowe z czego ja biorę sobie ustaloną kwotę wynagrodzenia a resztę przesyłam zleceniodawcy który wysyła przedmiot z Anglii bezpośrednio do kupującego kurierem. Dodam że zleceniodawca nie posiada firmy jest on osobą fizyczną.

Czy ja w takim wypadku muszę posiadać działalność gospodarczą czy poprostu jest to traktowane jako praca dla mojego zleceniodawcy, która polega tylko na znajdowaniu mu potencjalnych klientów i przekazywaniu pieniędzy.

Proszę o pomoc

Pozdrawiam
Łukasz

No tak, Pan wszystko weźmie na siebie, zleceniodawca dostanie pieniądze i nie wyśle towaru, a Pana będą ścigać.
Jak dla mnie to podpucha, zresztą kolejna tego rodzaju.

Dziękuje za odpowiedź też mam własnie takie odczucia tylko zmylił mnie fakt że on chce zemną tą umowę podpisać

lukas2921 napisał:
ze swojego konta (na moje dane)
Jeśli ja bym od Pana coś kupił, wpłacił pieniądze i nie otrzymał towaru, to nic by mnie nie interesowało, że Pan z kimś tam gdzieś podpisał jakąś umowę, bo to Pan oferuje towar.
Podpucha na 100 % ale to moje prywatne zdanie.

Powrót