umowa zlecenie

• Autor wątku Autor wątku intuition
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

intuition

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Dzień dobry, na prawie się nie znam więc prosiłabym o pomoc :) Jak co miesiąc podpisałam umowę zlecenie na kwotę 1500 zł brutto. Każdego miesiąca pracowałam 18-19 dni. Tym razem (grudzień) po podpisaniu zlecenia przyszło zarządzenie dyrekcji, że salon w pon i wt będzie nieczynny. W związku z tym uniemożliwiło mi to wykonanie umowy w pełnym wymiarze dni. Przepracowałam tyle ile mogłam, czyli 15. Byłam 10tego po wypłatę i dostałam 830 zł 'na rękę' :( Moje pytanie jest takie, czy mogli mi okroić wypłatę, skoro ja ze swojej strony wywiązałam się z umowy? Grafik był wcześniej ustalony, a to że oni później zadecydowali o zmianach to nie moja wina...

moim skromnym zdaniem nie mogli tak postąpić -. umowę zlecenia podpisuje się na dany okres i jeżeli dane zlecenie zostało wykonane w tym kresie to należy się za to wcześniej ustanowiona w umowie kwota.
wypłata powinna wynikać z umowy jaką podpisałać z firmą!

Umowa zlecenia należy do tzw. umów starannego działania. Jeżeli wywiązałaś się ze swoich obowiązków w należyty sposób, należy Ci się pełne umowne wynagrodzenie. Zażądaj wyjasnienia takiej decycji bez uzasadnienia (najlepiej na piśmie!).

Powrót