Umowa zlecenie ***

• Autor wątku Autor wątku SpicyPaprika
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SpicyPaprika

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry,
jako student chciałbym się podjąć pracy w ***. Wysłano mi już papiery z umową, aczkolwiek data realizacji jest do końca 2021 roku. Prace chciałbym zakończyć wraz z zakończeniem roku akademickiego ( w czerwcu), a automatyczny system rekrutacji nie pozwala na kontakt z zleceniodawcą.
Czy podpisując papiery do 31.12.2021 i jednoczesnym planowaniu pracy do czerwca mogę ponieść jakieś konsekwencje związane z zerwaniem umowy zlecenia ? Na umowie nie ma żadnych zapisków co do konsekwencji zerwania ( płatnych kar itd.) Swój planowany okres pracy powinienem przedstawić na początku podjęcia się jej czy jakiś czas bezpośrednio przed?
Ostanie pytanie :)
Wypowiedzenie składam firmie pośredniczącej w zatrudnianiu czyli *** Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością ? Mam pewne obawy, ponieważ wszystko jest generowane automatycznie i nie wiem jak zachować się w późniejszym etapie...
Dziękuję za udzieloną pomoc ;)
Par. 2.
Zlecenie będzie wykonane przez zleceniobiorcę w okresie od ………………………. do 31/12/2021.
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
W umowie są zapisy odnośnie wypowiedzenia ?

Brak jakiegokolwiek zapisu dotyczącego wypowiedzenia

Zatem możesz wypowiedzieć umowę w każdym czasie, jednak jeżeli nie nastąpi to z ważnych powodów, odpowiadasz za powstałą szkodę. Oczywiście zleceniodawca może również nie wypłacić wynagrodzenia za dotychczas wykonaną część zlecenia.
Aby uniknąć problemów, należy zmienić okres na jaki umowa zostanie zawarta zgodnie ze swoimi możliwościami.

Powrót