Uniemożliwienie przystąpienia do matury

• Autor wątku Autor wątku Lortem
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lortem

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, borykam sie z pewnym problemem w szkolę. Do 30 września musimy złożyć wstępną deklarację maturalną lecz szkoła nie chce przyjąć mojej deklaracji. Jestem uczniem Technikum na kierunku Informatycznym i uczę się rozszerzonej matematyki oraz informatyki. W deklaracji zaznaczyłem że chcę napisać maturę rozszerzoną z informatyki i tu pojawia się problem bo szkoła nie chce z tego powodu przyjąć deklaracji. Jeśli do jutra nie uda mi sie przez szkołę złożyć deklaracji istnieje opcja że mogę to gdzieś zgłosić?

Skontaktuj się z OKE, przedstaw sutuację, niech się wypowiedzą. Szkoła pewnie nie chce przeprowadzać egzaminu bo nie ma jak, ale jest taka możliwość żebyś zdawał go w innej placówce, tylko to wszystko z OKE trzeba ustalać.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Najlepiej próbować ponownie złożyć deklarację, nagrywając rozmowę na dyktafon. A potem przesłać rozmowę do kuratorium. Praktyka nakłaniania do niepodchodzenia do matury z powodu obaw szkoły, że słaby wynik popsuje statystyki jest w polskich szkołach powszechna i niewykluczone, że właśnie o to szkole chodzi.

Powrót