uniewaznienie małżeństwa

• Autor wątku Autor wątku alla22
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

alla22

Użytkownik
Odpowiedzi
39
Witam.
Nie wiem czy na dobrym dziale pisze....,ale proszę o pomoc.
Dostałam ostatnio z sadu diecezjalnego pismo o unieważnienie małżeństwa-o co wystąpił mój były maż. Oczywiście siebie wybielił, ze robił wszystko by ratować małżeństwo. Było inaczej bo przez ten cały okres gdy odszedł ode mnie i od 6 mc dziecka to ja podejmowałam wszelkie próby porozumienia z nim.Moje pytanie to
1. Czy do odpowiedzi na to co on opisał mogę dołączyć list który pisałam do teściowej??
2. Akta z policji bo napadł mnie w domu razem ze swoim bratem?
3. List posłany droga elektroniczna do obecnej zony brata mojego byłego bo byłam przez niego na ulicy i w kościele(bo jest kościelnym) zaczepiana, obrażana, nękana- miałam nadzieje ze zwróci mu uwagę i zahamuje to.
Na listy nie było zadnej reakcji....
4. Mogę wogole opisać to co ja przeszłam z ich strony przez ponad 2 lata? czy to ma jakieś znaczenie?
Za świadków podał brata, jego żonę i jego teściowa. Osoby które tak naprawdę od zawsze stawały miedzy nami....

zapomniałam dodać ze 4 świadkiem jest najstarszy jego brat- kapłan. Ktory palcem nie kiwnął zeby nam obojgu pomóc wtedy...

to gdzie moge dostec pomoc? na jakim forum?

alla22 napisał:
Oczywiście siebie wybielił, ze robił wszystko by ratować małżeństwo.
Skoro ex po swojemu opisał sytuację wg.Ciebie oczerniając Ciebie,to przecież masz prawo do obrony.

Przy każdym biskupim sądzie diecezjalnym udzielane są bezpłatne porady prawne. Wejdź na stronę sądu, który dotyczy Ciebie i poszukaj informacji.

Powrót