Uniewinnienie przez sąd od kolizji , Wyrok prawomocny BRAK WYPLATY Z TU

• Autor wątku Autor wątku landol
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

landol

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam, wygrałem w sądzie i uniewinniono mnie od spowodowania kolizjii, Wyrok prawomocny , kiedy dosłałem pisma do TU , stwierdzili ze w ich odczuciu jestem winny i mi nie wypłacą . Co zrobić ? zakładać sprawe sądową ? Szkoda na 9 tys.
zadne firmy co walcza z zanizeniami kosztorysów nie chcą brac tego poniewaz musi byc jakaś kwota wypłacona przez TU, wtedy sie biora , chyba tylko cywilnie mi zostalo ich skarżyć ale czy wygrana jest 100%?
Sprawa była przeciwko oskarżonego czyli mnie , poszkodowany był radiowóz policji, z tego co wiem to tamten policjant został obarczony kosztami naprawy za radiowóz, przez swojego pracodawce bo nie miał jakiegos dodatkowego OC dla Policji wrazie wypadków szkód,

Walcz nie daruj

Witam, jeżeli rzeczywiście został Pan przez sąd całkowicie zwolniony z winy lub też przyczynił się do spowodowania kolizji, to, tak czy inaczej, odszkodowanie się należy, w przypadku przyczynienia się do spowodowania kolizji, odpowiednio pomniejszone. Kto dokonał wyceny szkody na 9 tys. zł?, jeżeli ubezpieczyciel a taka wycena Panu odpowiada, to po wyczerpaniu postępowania reklamacyjnego wysyła Pan TU przed sądowe wezwanie do zapłaty, i jeżeli to nie przyniesie odpowiednich skutków, kieruje Pan sprawę na drogę postępowania sądowego. Oczywiście w przypadku kiedy nie czuje się Pan na siłach do pisania pozwów, można zlecić za odpowiednią opłatą przygotowanie takiego pozwu specjaliście.

kosztorys przesłała ubezpieczalnia(lecz odmówila wyplaty) , uniewinniony z kolizji , od wyroku minie 3 lata w październiku. czy wyrok sie przedawnia po 3 latach ?

Powrót