S
SylwiaNoir
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam. Serdecznie proszę Państwa o poradę. Mój brat ma dwójkę dzieci. Dotąd płacił alimenty. Nie zawsze na czas. Niestety zwolnili go z pracy - sam sobie zawinił. To typ utracjusza. Pije, awanturuje się. Teraz nie będzie mial z czego zapłacić alimentów a matka dzieci zapowiedziala nam ze poda nas do sądu o przeniesienie ich na moich rodziców. Czy istnieje możliwość aby uniknąć płacenia jakiejkolwiek kwoty dla niej?
- bratu należy się zasiłek z PUP
- ja jestem na stażu, mieszkam z rodzicami, rozpoczęłam studia i biorę lekcję śpiewu
- rodzice zajmują się jeszcze niepełnosprawna babcia, ma raka, dostaje emeryturę
- rodzice spłacają kredyt
Czy te informacje mogą świadczyć ewentualnie na korzyść moich rodziców?
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jeżeli wydziedziczymy brata to będzie dodatkowy argument dla sądu ws. wyznaczenia rodzicom alimentów?
- bratu należy się zasiłek z PUP
- ja jestem na stażu, mieszkam z rodzicami, rozpoczęłam studia i biorę lekcję śpiewu
- rodzice zajmują się jeszcze niepełnosprawna babcia, ma raka, dostaje emeryturę
- rodzice spłacają kredyt
Czy te informacje mogą świadczyć ewentualnie na korzyść moich rodziców?
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jeżeli wydziedziczymy brata to będzie dodatkowy argument dla sądu ws. wyznaczenia rodzicom alimentów?